Czy to co jemy wpływa na naszą pamięć? (nagranie wykładu)

Kolejna porcja wiedzy dotyczy zależności pomiędzy codzienną dietą a funkcjonowaniem mózgu. Myślę, że to doskonałe wprowadzenie do tematu, którym będziemy zajmować się już w najbliższą środę (Depresja). Z wykładu o wspomaganiu układu nerwowego odpowiednim żywieniem dowiemy się nie tylko co jeść, ale i jak przyrządzać poszczególne produkty, by niechcący nie pozbawić się składników odżywczych, na których dostarczeniu nam zależy. Zapraszam do wysłuchania z wielką uwagą wystąpienia naszej zaprzyjaźnionej dietetyczki, technologa żywności i fizjologa żywienia człowieka, mgr inż. Ewy Mirkowicz.

Cz. 1

Cz. 2

Cz. 3

Cz. 4

2 myśli na “Czy to co jemy wpływa na naszą pamięć? (nagranie wykładu)”

    1. Zbyt rzadko chyba łączy się procesy psychiczne z odżywianiem. Jeśli coś dzieje się w głowie, mało kto zastanawia się co robi nie tak. Zdecydowanie rzadziej niż u dietetyka, szuka pomocy u psychiatry. Mam wrażenie, że wielu ludzi ciało i mózg traktuje jak dwa niezależne, autonomiczne obszary, a to poważny błąd. Cieszę się, że już w środę następna porcja ważnej wiedzy. :) Bardzo zależy mi na tym, żeby nasi Klubowicze byli coraz bardziej i bardziej świadomi.

Skomentuj Dorota A. Madejska Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *